Kapoenen Hollandsveld

Dag kapoenen en ouders. 

Binnen onze tak zijn alle jongens welkom van 6 tot 7 jaar oftewel het eerste en tweede leerjaar. Onze lokalen voor de kapoenen zijn gelegen in de Prins-Bisschopssingel 55 in Hollandsveld. Wij hebben op een aantal uitzonderingen na elke week vergadering van 14u tot 17u aan de lokalen of op verplaatsing. U kan alle informatie in verband met activiteiten altijd terugvinden in het programmaboekje en op de site. Wij vragen ook indien jullie kapoen niet aanwezig kan zijn op de activiteiten om dit een paar dagen op voorhand te melden aan ons. Voor meer vragen of onduidelijkheden of om gewoon eens te praten over hoe de scouts eigenlijk is, aarzel dan niet om ons telefonisch te contacteren of ons een email te sturen naar khv@sint-martinus.be.

 

Events


  • 20 July 2023
  • 21/07/2023 - 26/07/2023
  • /
  • Kapoenen Hollandsveld

Groot Kamp

Groot kamp, een periode die je echt niet kan missen! Vijf dagen lang maken we plezier. Bouwen we kampen, bash glijden, lekker eten, liedjes zingen rond een kampvuur en een 2daagse vol avonturen. Kortom niet te missen tot dan!

    


Leiding

Sint-Martinus den XIIde - Tuur Buseyne
Tuur Buseyne
Genoeglijke Schaarbek

Schaarbek

Deze vogel leeft in kolonies langs kusten en rivieren. Hij is ordelijk en werkt steeds samen met soortgenoten, waarbij ze elkaar aflossen. De Schaarbek is vriendelijk en gedienstig. Hij is eerlijk en gaat behendig te werk, zonder een spoor van luiheid te vertonen. De Schaarbek stelt rust en kalmte op prijs. De kolonie verhuist snel als er onrust of gevaar dreigt om de orde zo vlug mogelijk te herstellen.

Sint-Martinus den XIIde - Kaspar Stevens
Kaspar Stevens
Kea

Kea

Deze papegaai heeft een donkergroen verenkleed. Wanneer hij opvliegt komt zijn kleurenpracht tot uiting. De Kea is nieuwsgierig en heeft een goed geheugen. Hij is erg slim en creatief. De Kea is ernstig, zachtmoedig, goedaardig, grappig en goed geluimd. Hij is zuinig, opvallend en aanhalig.

Sint-Martinus den XIIde - Rune Beenaerts
Rune Beenaerts
Steltkluut

Steltkluut

Deze vogel is een gracieuze en lieftallige steltloper. Hij heeft een edele houding en is eervol. Hij bouwt een ingenieus en verzorgd nest. De Steltkluut is mild, vrijheidslievend en slim. In een onbekende omgeving neemt hij een afwachtende houding aan. Toch gaat de Steltkluut vaak naar nieuwe verblijfplaatsen op zoek, grotendeels uit nieuwsgierigheid. Hij past zich goed aan.Beheer deze pagina